Aerodromul "Elie Carafoli" Targu Mures

Webcam live: Aeroclubul - Tirgu Mures

Aeroclubul Mures „Elie Carafoli”, se afla la o distanta de 2.5 km fata de oras, adresa fiind urmatoarea: Str. Libertatii nr. 120. Zona in care este situat aeroclubul este considerata punct strategic, aici fiind si locul in care aterizeaza avioanele de la aviatia utilitara.
Aeroclubul Mures a fost infiintat in anul 1938. El are pista inierbata, cu drenaj subteran.
Aeroclubul Mures, cu o traditie de peste 72 de ani, ofera cursuri de Planorism, Parasutism si ULM.

Inscrierile doritorilor, au loc la inceputul fiecarui an. Cei care sunt cu varsta cuprinsa intre 16 – 22 de ani beneficiaza de gratuitate, iar cei care au depasit aceasta varsta pot incheia un contract avantajos cu Aeroclubul Romaniei.
Fiecarui nou cursant i se inmaneaza o fisa medicala pe care trebuie sa o parcurga la fiecare medic specialist in parte, pana la sfarsitul cursurilor teoretice.
Cursul este alcatuit din materii specifice fiecarei activitati in parte.
Cursantii care au indeplinit criteriile medicale si au fost admisi si au dosarul complet, vor sustine un examen teoretic si examen fizic (parasutism) din fiecare materie.

Activitatea de zbor a sportivilor planoristi se desfasoara pe planoare IS 28b2, IS 29d2; a sportivilor de la avioane ultrausoare (ULM) pe avionul ultrausor, Festival; a sportivilor parasutisti pe urmatoare tipuri de parasute Manta, Solo, Pilot, ParaFoil, iar tipurile de avioane folosite la salturi sunt AN2, PZL104 si GA8.

Pentru mai multe detalii click aici

Adresa
Targu Mures, Mures, Romania

Date de contact

www.aeroclubul-mures.ro