Istoric

In urma intalnirilor din data de 21 Octombrie 1933 si 5 Noiembrie 1933 s-a votat statutul si infiintarea unei asociații de propagandă aeronautică, turism și apărare aeriană, cu numele de “Aeroclubul Oltenia”, și cu sediul în Craiova, având ca filiale secțiuni județene .

Durata asociației este nelimitată.

Scopul ei este:

-de a porni un curent popular în favoarea participarii în număr cât mai mare a Oltenilor la dezvoltarea aeronautcii și în special a aviației particulare, precum și la pregătirea acestei populații în vederea apărării contra atacurilor aeriene;

-de a dezvolta interesul pentru zbor și dobăndirea simțului aerului, intensificând viața sportivă și propaganda, prin mijloacele prevăzute de statut.

La puțin timp, Aeroclubul Olteniei este pus sub Înaltul patronaj al M.S.R Regelui Carol al II-lea și președenția de onoare a A.S.R Principele Nicolae.

Cu trecerea timpului, Aeroclubul Olteniei a căpătat din ce in ce mai multă popularitate și tradiție in rândul zburătorilor, cât și printre aviatori.

În ultimii ani, Campionatul Național de Planorism Distanța și-a găsit casa la Craiova, acest lucru devenind un obicei al planoriștilor de performanța, care indiferent de calitatea sezonului respectiv de zbor au avut parte de cele mai frumoase zboruri ale anului, aici. (Astfel, motto-ul următor a luat ființă:  “La Craiova, și când vremea-i proastă,  tot e bună”)

De asemenea celalalt sport aeronautic cu vechime practicat in randul Craiovenilor este parașutismul, iar începând cu anul 2020, se susțin și cursuri de zbor cu aeronave ultraușoare motorizate. Aeronava din dotare fiind ICP Savannah.