COMUNICAT DE PRESA - Tentativa de record european de altitudine la salt cu parasuta

  • Data: Friday 31st of March 2017
  • Adresa: Brasov
  • Club: -

Aeroclubul României, împreuna cu Federaţia Aeronautică Română, are intenţia să efectueze o tentativă de stabilire a unui record european de altitudine la salt cu paraşuta.

Conform prognozei meteorologice, după o foarte lungă perioadă de aşteptare, în intervalul 1 - 3 aprilie se vor întruni condiţiile necesare pentru realizarea zborului de record.

Decolarea va avea loc la Aerodromul Sânpetru, în apropiere de Braşov.

Actualul record european de altitudine pentru lansare cu paraşuta este de 9319 metri şi a fost stabilit de finlandezul Timo Toivonen la data de 21.04.2013.

Balonul  va fi pilotat de echipajul Mihai Ilie / Mugurel Conta Ionescu, deţinătorii actualului record naţional de altitudine pentru baloane cu aer cald (11063 metri, realizat în 25 martie 2006, zbor în cursul căruia parapantistul Marius Duţă a realizat recordul mondial de altitudine lansându-se cu de la altitudinea de 10761  metri), iar saltul va fi efectuat de Gabriel-Dan Chiriac, deţinătorul actualului record naţional de altitudine la salt cu paraşuta.

Proiectul se apropie de final după o foarte îndelungată perioadă de pregătiri în cadrul căreia au fost parcurse etape de calcule, verificări, achiziţionare şi uneori modificare sau chiar construire a echipamentului necesar. De asemenea, au fost efectuate salturi de acomodare, antrenament  şi verificare a echipamentelor.

Este de menţionat faptul că un astfel de zbor necesită, pe lângă o pregătire minuţioasă, condiţii meteorologice foarte restrictive, care pot fi întâlnite în numai câteva zile dintr-un an.

Gabriel-Dan Chiriac  este paraşutist - instructor voluntar în cadrul Aeroclubului României, practicăaceastă activitate din anul 1984 şi a efectuat, până în prezent un număr de aproximativ 2000 de salturi. El mai este şi instructor de alpinism şi scufundări.

Mihai Ilie şi Mugurel Conta Ionescu sunt instructori de zbor şi examinatori în cadrul Aeroclubului României.

Persoană de contact: Mihai Ilie, telefon 0723 245 924.

 

DIRECTOR GENERAL

George ROTARU

Locatie


Urmatoarele Evenimente


BOBAS 2024

Sâmbăta 15 iunie, Aeroclubul României va participa la BOBAS 2024 la Baza Aeriană Boboc. 
Școala de Instruire Interarme a Forțelor Ae...

15 Iunie 2024