• De Demo Aeroclub
  • In Competitii si demonstratii
  • Postat la 27 Mai 2024

IANCA AIRSHOW

După mai bine de un deceniu în care fosta bază militară nu a fost utilizată, publicul prezent din întregul județ Brăila a asistat la primul spectacol aerian desfășurat pe Aerodromul Ianca, sâmbătă, 25 mai, marcând începerea activității de zbor pe cel mai nou aerodrom ce se alătură celor 15 locații ale Aeroclubului României.

Pe cerul Brăilei au evoluat formațiile reprezentative ale Aeroclubului României și anume Șoimii României și ale sale aeronave Extra 300 și Extra 330, The Pelicans cu cele 3 aeronave ultraușoare ICP Savannah S, o formație alcătuită din 2 aeronave Zlin 242 și nu în ultimul rând, formația de parașutiști Blue Wings, însoțiți de cea mai nouă aeronavă, Cessna C208 Caravan.

De la mic la mare, mii de oameni s-au bucurat de o demonstrație aeriană pe măsura așteptărilor, trezind pasiunea pentru aviație în sufletul fiecărui spectator. De asemenea, aceștia au avut ocazia să observe îndeaproape aeronave ultraușoare expuse de către colegii de la Aerodrom Aerial Club Vădeni, Galați.

Aerodromul din Ianca are o istorie bogată. Începuturile aviaţiei militare la Ianca datează încă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, mai exact din anul 1941. Atunci a fost dislocată o escadrilă ce efectua misiuni de sprijinire a forţelor terestre pentru eliberarea Basarabiei şi mai bine de şase decenii a reprezentat emblema şi mândria acestei comunităţi ,contribuind la dezvoltarea sa economică. 
A fost o perioadă când Aeroportul Militar de la Ianca era cea mai modernă bază militară de aviație din România, aici aflându-se 90 de avioane „MIG” – 15 din Divizia 3 „Aviaţie Vânătoare”.

Aerodromul Ianca se află în proces de reabilitare, Aeroclubul României a reparat și a marcat o pistă de 1000 m lungime și 30 m lățime, care va permite aterizarea aeronavelor cu masa maximă de 5700 kg. Totodată, se lucrează la reparația capitală a unui hangar și a altor corpuri administrative.

Începând de anul viitor, Aeroclubul Teritorial de la Ianca va demara activitatea și va fi gazda noilor elevi ce își vor urma pasiunea, începând cursurile de obținere a licenței de pilot aeronave ultraușoare sau parașutism.


WhatsApp Image 2022-11-16 at 10.33.21.jpeg

16 Noiembrie 2022

Rezultate istorice la acrobație cu avionul

De Demo Aeroclub | In Competitii si demonstratii

În perioada 11.11.2022 – 13.11.2022 Aeroclubul României a participat la ședința anuală a Comisiei Internaționale de Acrobație a FAI – Federația Aer...

WhatsApp Image 2024-04-17 at 19.43.45.jpeg

22 Aprilie 2024

Ziua Porților Deschise - Aeroportul Internațional "Delta Dunării" Tulcea

De Demo Aeroclub | In Competitii si demonstratii

Vineri, 26 aprilie, dăm startul demonstrațiilor aeriene din acest sezon! Pasionații de aviație mici și mari se vor bucura de prezența echipei de...


Ultimele Articole

Toate Articolele

Linkuri Rapide

Categorii

Photostream

Newsletter

Inscrieti-va in newsletter pentru a primi constant ultimele noutati.