Stiri

In atentia operatorilor aerieni care isi desfasoara activitatea pe terenurile aflate in administrarea Aeroclubului Romaniei

24.03.2011

Anunt

In atentia Operatorilor Aerieni care isi desfasoara activitatea pe terenurile aflate în administrarea Aeroclubului Romaniei.

Incepand cu data de 08.12.2010 a intrat în vigoare H.G. 912 / 2010 pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor in spatiul aerian national, precum si a conditiilor in care decolarea si aterizarea aeronavelor civile se pot efectua si de pe/pe alte terenuri sau suprafete de apa decat aerodromurile certificate.

Aeroclubul Romaniei are în administrare urmatoarele terenuri de zbor: Pitesti, Craiova, Brasov - Sinpetru, Tirgu Mures, Deva, Cluj, Baia Mare, Iasi.

Avand în vedere ca Aeroclubul Romaniei este principala institutie care promoveaza şi sustine dezvoltarea aviatiei generale în Romania, va informam ca puteti desfasura activitate de zbor pe terenurile de zbor pe terenurile aflate în administrarea Aeroclubului Romaniei şi care se afla în extravilanul localitatilor, respectiv: Pitesti, Deva, Cluj, Iasi, Baia – Mare parcurgand urmatoarele etape conform H.G. 912 / 2010:

- obtinerea în urma unei cereri adresata Aeroclubului Romaniei a acordului pentru a opera de pe terenurile de zbor aflate în administrare; cererile se vor trimite prin fax la numarul 021 312 36 19 sau prin e-mail  la adresa secretariat@aeroclubulromaniei.ro Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

- obtinerea avizului primiariei pe raza careia se afla terenul de zbor în urma acordului din partea Aeroclubului Romaniei

Pe aerodromul Sinpetru Brasov – activitatea de zbor se desfasoara conform AIP Romania şi a manualului de aerodrom.

De asemenea va informam ca terenurile de zbor de la Craiova, Pitesti, Deva, Tirgu Mures, Iasi sunt în curs de autorizare, iar terenurile de zbor de la Cluj şi Baia Mare sunt în curs de inregistrare.