Stiri

Examinari teoretice obtinere si revalidare ULM

23.03.2011

ANUNT

Examinările teoretice, în vederea obţinerii licenţelor de pilot ULM şi a calificărilor/autorizaţiilor aferente acestora precum şi în vederea echivalării sau recunoaşterii licenţelor emise de alte state/autorităţi competente din alte state, se organizează de către un examinator autorizat, stabilit de către autoritatea de certificare (Aeroclubul României), la sediul aeroclubului “Gheorghe Bănciulescu” Ploieşti (Strejnic), câte o sesiune în lunile ianuarie, martie, mai, iulie, septembrie, noiembrie, în ultima zi de marţi a lunii respective.

Examinările teoretice şi practice în vederea revalidării sau reînnoirii licenţelor de pilot ULM şi a calificărilor/autorizaţiilor aferente acestora se pot efectua independent de prezenta planificare, conform prevederilor RACR-LPAN ULM.

Întrucât examinatorii îşi exercită atribuţiunile pe baza unor contracte de voluntariat încheiate cu autoritatea de certificare, persoanele examinate suportă numai cheltuielile aferente cazării şi diurnei de deplasare ale inspectorilor şi/sau examinatorilor, în conformitate cu prevederile Ordinul Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii nr. 794 din 06.07.2009 publicat în Monitorul Oficial al României nr. 497 din 17.07.2009 şi a celorlalte prevederi legale în vigoare.

Detalii legate de examinările teoretice şi practice necesale licenţierii piloţilor ULM se găsesc în

planificarea stabilită conform RACR-LPAN ULM.4010 (d), aflată la „Aeronave ultrauşoare” de pe pagina www.aeroclubulromaniei.ro