Stiri

Etapa a II-a a Parachute World Cup Series

30.06.2014

Rezultate bune ale parasutistilor romani la etapa a II-a a Parachute World Cup Series


In perioada 27-29 iunie 2014 a avut loc la Lesce, in Slovenia, etapa a II-a a Parachute World Cup Series.

Sportivii Aeroclubului Romaniei au obtinut locul IV la categoria seniori - feminin, prin Steliana Popa si acelasi loc IV la categoria juniori - masculin prin Alexandru Nicolau.

Parachute World Cup Series este o competitie de parasutism, precizia aterizarii, organizata sub egida Federatiei Aeronautice Internationale care se desfasoara in 6 etape care au loc in tot atatea tari, pe parcursul unui an competitional.

La etapa precedenta, care a avut loc la Rijeka, in Croatia, Steliana Popa s-a clasat pe locul III la categoria la care concureaza, iar Alexandru Nicolau s-a clasat pe primul loc.

Alexandru Nicolau este campionul mondial de juniori en titre la proba de precizia aterizarii si campion national de juniori in anii 2011, 2012 si 2013.
Steliana Popa este campioana nationala de juniori, la aceeasi proba, in anii 2011 si 2012, iar in anul 2013 a devenit campioana nationala de seniori. De asemenea, ea s-a clasat pe locul I la editia din anul 2013 si pe locul II la editia din acest an a Cupei Ordinul Smaranda care s-a desfasurat in Parcul Izvor din Bucuresti.

Urmatoarea etapa a Parachute World Cup Series va avea loc in perioada 18 - 20.07.2014, la Peiting, in Germania.