Stiri

Cupa General Grigore Bastan

29.09.2011

O figura reprezentativa a aviatiei romanesti, primul parasutist general, Grigore Bastan ramane in memoria tuturor ca inventator si detinator de record national, dar si ca un om deosebit si cu un suflet permanent dedicat lucrurilor pe care le-a iubit cel mai mult - armata si parasutismul.
In zilele noastre, Generalul Grigore Bastan trebuie sa devina un simbol al parasutismului militar si civil in egala masura. Comunitatea de parasutisti din Romania are nevoie de unitate si de o gandire constructiva.
Cupa "General Grigore Bastan" poate sa fie o competitie sportiva, dar in acelasi timp si in egala masura poate sa fie o ocazie pentru organizarea de activitati culturale, cercetare si socializare a parasutistilor din Romania.
Participarea la acest eveniment a parasutistilor militari si civili in egala masura dovedeste inca odata unitatea celor doua entitati care devin un suflet atunci cand vine vorba de zbor.

Pentru a apropia si mai mult laturile aviatiei, Aeroclubul Romaniei participa la acest eveniment cu un echipaj de parasutisti ce va executa 2 salturi demonstrative din aeronava AN-2, pliaje demonstrative. Aeroclubul Romaniei aduce in vizorul publicului si o formatie de aeronave ultrausoare Ikarus C-42 intitulata "Formatia Pelicanii".

In speranta ca evenimentul isi va atinge scopul, acela de a reuni aviatorii parasutisti si nu numai, Aeroclubul Romaniei isi exprima bucuria de a putea participa la "Cupa Memoriala General Grigore Bastan".