Evenimente

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18COMUNICAT DE PRESA

14.05.2015

Demonstraţii aviatice la Iaşi cu prilejul festivalului de artă şi zbor HANGARIADA

 

În perioada 15-17 mai, va avea loc la Aeroclubul Teritorial "Alexandru Matei" - Iaşi, unitate teritorială a Aeroclubului României, festivalul de artă şi zbor HANGARIADA 2015.

Pe parcursul celor trei zile ale festivalului, singurul din ţară care îmbină arta cu aviaţia, publicul va putea participa la concerte, spectacole de teatru, expoziţii de pictură, sculptură, fotografie, salturi cu paraşuta în tandem, zboruri de prezentare cu planorul, cu balonul cu aer cald şi cu avioane ultrauşoare şi va putea urmări, desigur, demonstraţiile aeronautice efectuate de echipa Aeroclubului României.

Pe perioada evenimentului, artişti locali şi naţionali îşi vor expune spre vânzare creaţiile diverse în spaţii special amenajate, iar pentru doritori, în incinta aeroclubului vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, spaţii pentru practicarea diferitelor sporturi şi stand pentru tir cu arcul.

Programul de zbor susţinut de Aeroclubul României va include acrobaţie aeriana solo şi în formaţie cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, salturi cu paraşuta, balon cu aer cald.

La eveniment vor lua parte: „Hawks of Romania" - formaţia de înaltă acrobaţie a Aeroclubului României care evoluează pe avioane Extra 300, "White Wings" - formaţia de acrobaţie cu planoare a Aeroclubului României, "Blue Wings" - echipa de paraşutism - lucru relativ pe cupolă a Aeroclubului României, precum şi componenţi ai loturilor naţionale de planorism şi paraşutism.

Aeroclubul României este instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cu 17 aerodroame teritoriale în întreaga ţara, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. De asemenea, este organizaţie reparaţii şi întreţinere pentru anumite categorii de aeronave şi organizaţie de pregătire pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice, având şi atribuţii în domeniul certificării / autorizării anumitor categorii de personal şi tehnică aeronautică.

„Hawks of Romania”