Evenimente

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18COMUNICAT DE PRESA

30.06.2015

În perioada 1 - 4 iulie 2015, va avea loc un concurs de acrobaţie aeriană la Deva.

Aeroclubul României împreună cu Federaţia Aeronautică Română, organizează în perioada 1 - 4 iulie 2015, la Aeroclubul Teritorial Deva - Aerodrom Deva-Săuleşti, competiţia internaţională de acrobaţie aeriană Danubia Cup - ediţia a III-a.

Concursul se va desfăşura pe trei clase: Unlimited, Advanced şi Intermediate şi va beneficia de participarea a 15 piloţi din Italia, Ungaria, Ucraina şi România.

Ţara noastră va fi reprezentată la clasa Advanced de George Rotaru, Laszlo Ferencz, Andrei Şerbu, Cristian Iorgov şi Dan Ştefănescu, iar la clasa Intermediate de Alexandru Ion, Teodor Munteanu şi Ştefan Panait.

Evenimentul va constitui, atât pentru organizatori cât şi pentru concurenţi, un bun antrenament pentru ediţia a IX-a a Campionatul European de Acrobaţie (9-th FAI European Advanced Aerobatic Championships), care urmează să se desfăşoare, în aceeaşi locaţie, în perioada 22 iulie - 2 august 2015.

Aeroclubul României este instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cu 17 aerodroame teritoriale în întreaga ţara, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. De asemenea, este organizaţie reparaţii şi întreţinere pentru anumite categorii de aeronave şi organizaţie de pregătire pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice, având şi atribuţii în domeniul certificării / autorizării anumitor categorii de personal şi tehnică aeronautică.

Danubia Cup