Evenimente

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18Clinceni AirShow 2016

26.05.2016

Sâmbătă, 28 mai, va avea loc la aerodromul Clinceni o demonstraţie aeronautică dedicată copiilor.


Aeroclubul României, va organiza sâmbătă, 28 mai 2016, cu începere de la ora 10.00, la Aeroclubul Teritorial "Aurel Vlaicu" Bucureşti - Aerodrom Clinceni, demonstraţia aviatică "Clinceni Children's Day Air Show 2016" prilejuită de Ziua Internaţională a Copilului. Data de 29 mai va fi zi de rezervă în cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile.

Programul de zbor va avea durata de aproximativ trei ore şi va include acrobaţie aeriana solo şi în formaţie cu avioane şi planoare, vânătoare de baloane cu avioane Zlin 526 / 726 / 142, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, salturi cu paraşuta, balon cu aer cald.
 
La eveniment vor evolua peste 30 de aeronave dintre care: „Hawks of Romania" - formaţia de înaltă acrobaţie a Aeroclubului României cu 5 avioane Extra 300, "White Wings" - formaţia de acrobaţie cu planoare a Aeroclubului României, "Blue Wings" - echipa de paraşutism - lucru relativ pe cupolă a Aeroclubului României, precum şi componenţi ai loturilor naţionale de planorism şi paraşutism, "The Pelicans" - formaţia de avioane ultrauşoare a Aeroclubului României, "Vulturii Tricolori" - formaţia de avioane Zlin 142 a Aeroclubului României. Vor participa ca invitaţi Forţele Aeriene Române.

Accesul publicului va fi liber.

Aeroclubul României este instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, având 17 unităţi teritoriale în întreaga ţara, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. De asemenea, este organizaţie reparaţii şi întreţinere pentru anumite categorii de aeronave şi organizaţie de pregătire pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice, având şi atribuţii în domeniul certificării / autorizării unor categorii de personal şi tehnică aeronautică.

Clinceni Airshow