• De Bogdan Hrusca
 • In Concursuri
 • Postat la 17 Noiembrie 2020

Activitate competițională 2020

Anul 2020 a fost unul special pentru întreaga lume, dar mai ales pentru Aeroclubul României și aviația sportivă din România. Din cauza măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, toate competițiile planificate au fost amânate pentru anul următor.

Cu toate acestea, ne-am mobilizat și ne-am măsurat talentul și în acest an. Pentru a suplini lipsa Campionatului Național de Zbor cu Aeronave Ultraușoare Motorizate, am creat Cupa “G.V. Bibescu”. Această cupă, a permis tuturor piloților din țară să efectueze un zbor de tip raliu, după un regulament stabilit de noi în concordanță cu cerințele și reglementările FAI, pe care să-l înregistreze și să-l trimită către arbitrii pentru jurizare.

Astfel, chiar dacă nu ne-am adunat într-un singur loc cu toții, am reușit să concurăm. Au participat echipaje din 7 locații din țară, iar zilele următoare urmează să publicăm clasamentul general.

Mai mult decât atât, o competiție cu tradiție – Cupa “M.D. Țone” a fost organizată și în acest an, doar la nivel local, cu piloții din cadrul A.T. “A. Vlaicu” București. Au participat 17 piloți, la 2 clase diferite, fiecare efectuând câte 5 aterizări.

Pe data de 24.10.2020 în cadrul Aeroclubului Teritorial "Iosif Șilimon" Brașov s-a desfășurat Concursul de Precizia Aterizării. Chiar dacă condițiile meteo au testat din plin capacitățile de zbor ale tinerilor piloți, aceștia au dat dovadă de profesionalism și pricepere în tehnica pilotajului.

După cele două manșe de concurs, participanții s-au clasat astfel:

Categoria pilot sportiv:

Locul 1 - Nagy-Molnar Eszter

Locul 2 - Ciuta Mihai

Locul 3 - Dan David

Locul 4 - Suciu Maria

Locul 5 - Blendica Francesca

Categoria instructor:

Locul 1 - Eltes Cristian

Locul 2 - Pogacean Sebastian

Locul 3 - Dobre Daniel

Locul 4 - Blendica Dorinel

Locul 5 - Moga Tudor-Eugen

 

Cupa Dragoș Stroicescu 2020 s-a desfășurat în data de 04.10.2020 la Aeroclubul Teritorial “G. Bănciulescu” Ploiești și a avut ca scop creșterea nivelului de pregătire și obișnuirea sportivilor lotului județean de ULM din cadrul AT Ploiești cu atmosfera competițiilor naționale de profil. Această competiție a reprezentat un bun prilej de a-l comemora pe domnul Dragoș Stoicescu, decedat în octombrie 2018, pilot instructor și un om deosebit ce a susținut foarte mult în ultimii ani activitatea de zbor la ULM și motor din cadrul AT Ploiești.

Concursul a constat în două probe, o probă fiind zbor de regularitate pe un traiect în jurul aerodromului Strejnic, fără echipamente GPS, iar cea de-a două probă precizia aterizării la careu.

Clasament general

Locul 1: Cristea Ionuț Alin

Locul 2: Cazacu Mihnea Vlad

Locul 3: Stanciu Mihai Cătălin

 

Și la Aeroclubul Teritorial “T. Dârjan” Cluj s-a desfășurat un concurs de de precizia aterizării, însă condițiile meteo nefavorabile au făcut posibilă efectuarea unei singure manșe pentru fiecare dintre cei 11 participanți.

 

Nici piloții planoriști nu au stat departe de spiritul competiției. În perioada 29.10 - 01.11.2020 a avut loc, la Aeroclubul Teritorial Bucuresti, Cupa "Aurel Vlaicu" Precizia Aterizarii cu Planorul IS 28 B2. Această competiție ce s-a desfășurat pe parcursul a 4 zile a avut doua clase separate: "Sper să nimeresc careul" și "Hai că pot", iar împărțirea concurentilor a fost determinata de experiența de zbor a fiecăruia.

Zilele trecute, a prins viață și Cupa “G.V. Bibiescu” – precizia aterizării cu planorul. Aceasta s-a desfășurat în cadrul Aeroclubului Teritorial “G.V. Bibescu” Craiova și  a fost un real succes.

 

Aeroclubul Teritorial "Grigore Baștan" Suceava, a organizat în premieră Cupa Bucovina - precizia aterizării cu planorul:

- Locul 1 - Claudiu-Andrei Spătar

- Locul 2 - Elisei Neagu 

- Locul 3 - Cosmin Roibu 

 

În data de 07.11.2020 a avut loc  concursul de aterizare la punct fix ULM clasa avion Cupa “Hermann Oberth” Sibiu - 2020. La concurs au participat piloţi din lotului judeţean Sibiu - ULM.

Rezultatele concursului pe cele două categorii sub 100h zbor experienţa şi peste 100 ore zbor experienta au fost următoarele:

Sub 100h
 
Locul 1 - Diaconu Raul Valentin
Locul 2 - Udvescu Elena Cristina
Locul 3 - Almăşan Andrei
Locul 4 - Bratu Octavian Andrei
Locul 5 - Ignat Beatrice Andreea
Locul 6 - Folea Ioan Virgil
Locul 7 - Trocan Sebastian
 
Peste 100h
Locul 1 - Marcu Mihai Aurelian
Locul 2 - Arabshahi Sam
Locul 3 - Popescu Alexandru Ioan
Locul 4 - Băncioiu Iosif
Locul 5 - Cristea Sorina Mihaela

În funcție de condițiile meteorologice, este posibilă organizarea de concursuri și în alte locații ale Aeroclubului României.

Menționăm că toate competițiile s-au desfășurat cu stricta respectare a masurilor de prevenire împotriva răspândirii noului virus.

Așteptăm cu nerăbdare reluarea competițiilor naționale și internaționale și evenimentelor!


08 Ianuarie 2019

Anunturi Angajare Aeroclubul Romaniei

De CAMO | In Concursuri

Aeroclubul Romaniei cu sediul in Bucuresti, organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante - personal contractual - in data de 23.01.2019...

16 Ianuarie 2019

Rezultate selecţie dosare

De Resurse Umane | In Concursuri

Rezultate selectie dosare la concursul pentru ocuparea posturilor vacante ce se desfăşoara în perioada 16.01 - 01.02.2019


Ultimele Articole

 • Aero Expo Fest

  01 Septembrie 2021 / Stiri,

  Aeroclubul României împreună cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei vine în sprijinul tuturor celor care dezvolt...

 • Echipele medaliate ale României

  09 August 2021 / Concursuri,

  După o pauză de un an cauzată de pandemia globală, competițiile aeronautice au început să se desfășoare din nou. Aero...

 • Romanian National Championship

  19 Iulie 2021 / Concursuri,

  Campionatul National de Zbor de Distanta cu Planorul / Cupa Romaniei - RCC. Este o competitie de zbor de distanta ...

 • Turnul de parasutism Cluj

  23 Iunie 2021 / Stiri,

  În anul 1948 s-a înființat o secție de de parașutism în cadrul Federației Aeronautice Române. Conducerea acestei secț...

Toate Articolele

Linkuri Rapide

Categorii

Photostream

Newsletter

Inscrieti-va in newsletter pentru a primi constant ultimele noutati.