• De Bogdan Hrusca
  • In Concursuri
  • Postat la 17 Noiembrie 2020

Activitate competițională 2020

Anul 2020 a fost unul special pentru întreaga lume, dar mai ales pentru Aeroclubul României și aviația sportivă din România. Din cauza măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, toate competițiile planificate au fost amânate pentru anul următor.

Cu toate acestea, ne-am mobilizat și ne-am măsurat talentul și în acest an. Pentru a suplini lipsa Campionatului Național de Zbor cu Aeronave Ultraușoare Motorizate, am creat Cupa “G.V. Bibescu”. Această cupă, a permis tuturor piloților din țară să efectueze un zbor de tip raliu, după un regulament stabilit de noi în concordanță cu cerințele și reglementările FAI, pe care să-l înregistreze și să-l trimită către arbitrii pentru jurizare.

Astfel, chiar dacă nu ne-am adunat într-un singur loc cu toții, am reușit să concurăm. Au participat echipaje din 7 locații din țară, iar zilele următoare urmează să publicăm clasamentul general.

Mai mult decât atât, o competiție cu tradiție – Cupa “M.D. Țone” a fost organizată și în acest an, doar la nivel local, cu piloții din cadrul A.T. “A. Vlaicu” București. Au participat 17 piloți, la 2 clase diferite, fiecare efectuând câte 5 aterizări.

Pe data de 24.10.2020 în cadrul Aeroclubului Teritorial "Iosif Șilimon" Brașov s-a desfășurat Concursul de Precizia Aterizării. Chiar dacă condițiile meteo au testat din plin capacitățile de zbor ale tinerilor piloți, aceștia au dat dovadă de profesionalism și pricepere în tehnica pilotajului.

După cele două manșe de concurs, participanții s-au clasat astfel:

Categoria pilot sportiv:

Locul I - Nagy-Molnar Eszter

Locul II - Ciuta Mihai

Locul III - Dan David

Locul IV - Suciu Maria

Locul V - Blendica Francesca

Categoria instructor:

Locul I - Eltes Cristian

Locul II - Pogacean Sebastian

Locul III - Dobre Daniel

Locul IV - Blendica Dorinel

Locul V - Moga Tudor-Eugen

 

Cupa Dragoș Stroicescu 2020 s-a desfășurat în data de 04.10.2020 la Aeroclubul Teritorial “G. Bănciulescu” Ploiești și a avut ca scop creșterea nivelului de pregătire și obișnuirea sportivilor lotului județean de ULM din cadrul AT Ploiești cu atmosfera competițiilor naționale de profil. Această competiție a reprezentat un bun prilej de a-l comemora pe domnul Dragoș Stoicescu, decedat în octombrie 2018, pilot instructor și un om deosebit ce a susținut foarte mult în ultimii ani activitatea de zbor la ULM și motor din cadrul AT Ploiești.

Concursul a constat în două probe, o probă fiind zbor de regularitate pe un traiect în jurul aerodromului Strejnic, fără echipamente GPS, iar cea de-a două probă precizia aterizării la careu.

Clasament general

Locul 1: Cristea Ionuț Alin

Locul 2: Cazacu Mihnea Vlad

Locul 3: Stanciu Mihai Cătălin

 

Și la Aeroclubul Teritorial “T. Dârjan” Cluj s-a desfășurat un concurs de de precizia aterizării, însă condițiile meteo nefavorabile au făcut posibilă efectuarea unei singure manșe pentru fiecare dintre cei 11 participanți.

 

Nici piloții planoriști nu au stat departe de spiritul competiției. În perioada 29.10 - 01.11.2020 a avut loc, la Aeroclubul Teritorial Bucuresti, Cupa "Aurel Vlaicu" Precizia Aterizarii cu Planorul IS 28 B2. Această competiție ce s-a desfășurat pe parcursul a 4 zile a avut doua clase separate: "Sper să nimeresc careul" și "Hai că pot", iar împărțirea concurentilor a fost determinata de experiența de zbor a fiecăruia.

Zilele trecute, a prins viață și Cupa “G.V. Bibiescu” – precizia aterizării cu planorul. Aceasta s-a desfășurat în cadrul Aeroclubului Teritorial “G.V. Bibescu” Craiova și  a fost un real succes.

În funcție de condițiile meteorologice, este posibilă organizarea de concursuri și în alte locații ale Aeroclubului României.

Menționăm că toate competițiile s-au desfășurat cu stricta respectare a masurilor de prevenire împotriva răspândirii noului virus.

Așteptăm cu nerăbdare reluarea competițiilor naționale și internaționale și evenimentelor!


08 Ianuarie 2019

Anunturi Angajare Aeroclubul Romaniei

De CAMO | In Concursuri

Aeroclubul Romaniei cu sediul in Bucuresti, organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante - personal contractual - in data de 23.01.2019...

16 Ianuarie 2019

Rezultate selecţie dosare

De Resurse Umane | In Concursuri

Rezultate selectie dosare la concursul pentru ocuparea posturilor vacante ce se desfăşoara în perioada 16.01 - 01.02.2019


Ultimele Articole

Toate Articolele

Linkuri Rapide

Categorii

Photostream

Newsletter

Inscrieti-va in newsletter pentru a primi constant ultimele noutati.